I 2017 vedtog Folketinget en ny lov, hvorefter bo- og gaveafgiften blev nedsat ved overdragelse af familievirksomheder og familieaktier.

Normalafgiften er 15 %, men som følge af loven fra 2017 er afgiften i 2019 “kun” 6 %. Med det ændrede politiske landskab siden valget, er der meget der taler for et skift i regeringsmagten. I valgkampen, har bl.a. Socialdemokratiet talt for et rulle afgiftslempelserne fra 2017 tilbage – og endda med potentiale for en forhøjelse af standardafgiften på de nuværende 15 %.

På grundlag af de politiske visioner, vil det derfor latent blive tungere afgiftsmæssigt at gennemføre generationsskifter, når disse gennemføres indenfor familien (i op- og nedadgående lige linje).

Går du derfor med planer om gennemførelse af generationsskifte af din virksomhed indenfor for familiekredsen – så anbefaler vi at du overvejer at fremrykke planerne. Højere afgifter på generationsskifte kan sætte dels priserne under pres og medføre øget sælgerfinansiering, da køber alternativt skal finansiere en højere her-og-nu pris – da der udover købet også skal finansieres højere afgifter.

Vil du vide mere om dine muligheder, så kontakt din revisor hos OL Revision Haderslev på telefon 7453 2299 eller info@olrevision-haderslev.dk.